Om mig

Om mig

 

Jeg har ca. 40 års erfaring indenfor knipling og er eksamineret kniplelærer.

 

I 1978 lærte min mormor mig at kniple. Hun kunne ikke selv huske ret meget, men med hjælp fra Karen Trend Nissens første bog kom vi igang.

Fra først i 80-erne begyndte jeg på et kniplekurus i Holstebro ved Birthe Andersen. Sidenhen i Vinderup og da underviseren valgte at holde gik vi flere sammen og hjalp hinanden fra efteråret 1993.

Jeg har undervist i flere år på frivillig basis. Siden efteråret 2002 har jeg haft 2 hold i Vinderup med både børn og voksne. Dette giver et godt sammenspil med 2 generation sammen.

Senere fik jeg hold i Gudum og har afholdt emnedage i knipling i både Vinderup, Herning og Odense foruden ugekursuer i Haslev.

Jeg påbegyndte at kursusmodulerne til kniplelæreruddannelsen i november 2001 i Horsens.

Det var ikke min mening at tage det i løbet af de knap to år, idet jeg havde fuldtidsjob samtidigt og pigerne var små. Ditte fra 1993, Line fra 1996 og Janne fra 1999. Derfor afsluttede jeg med hold 3 i januar 2005.

 

(Billed af mit tørklæde)

Her er mit eksamenstørklæde efter mange timers tegning, da det var et barnedåbsemne, med mellemværk til dåbskjolen, blonde til kjolen og kysen. Herudover til lysmanchetter, barnevognstæppe og dette tørklæde til moderen / gudmoderen. De andre ting var kniplet i små prøver.

Kun tørklædet var helt færdigt. Det er kniplet i silke. Jeg har haft det på til både Ditte, Line og Janne's konfirmationer i henholdsvis maj 2007, maj 2010 og maj 2013. Ligedes da TV Midt Vest optog os den 24. oktober 2015 til udsendelsen "Kludetæppet", der kommer til foråret 2016.

Mine tre piger lærte at kniple, da de var 6 år og har været med siden på forskellig hold både som kursister og hjælere og med på vores udstillinger.

Når jeg har en nybegynder starter jeg med den nye kniplerske og sætter en af pigerne derhen, så der er mere hjælp at hente lige her og nu, men der er også mere OK at lave en fejl overfor et barn end overfor en voksen.

I efteråret 2015 har jeg haft 2 hold i Vinderup og 2 i Gudum ved Lemvig. I efteråret var der igen helt nye på holdene, som aldrig har kniplet før, og det glæder jeg mig meget at nye kommer til.

Jeg sidder p.t. (28. december 2015) og kigger på kniplinger, der skal monde ud i "Skæve former", som er emnet kniplekursus på Emmanus Galleri og kursuscenter i Haslev i uge 45/2016 sammen med kniplelærer Else Marie Bjerregård fra Kerteminde. Det er en stor udfordring og meget spændende opgave. Jeg glæder mig meget til knipleugen og de mange positive kursister. I 2013 var der 24 kniplersker, i 2014 25 og i 2015 i alt 28 hvoraf en var en knipleherre. (Se evt. på deres hjemmeside www.galleri-emmanus.dk)

Jeg har arbejdet med flere emner både i Vinderup, Skive og i Herning. Bl.a. med emnet edderkopper på mange måder med Knipleforeningen i Danmark i oktoberl 2013. Dette emne har jeg undervist i siden 10. september 2005. Jeg har været hos knipledamerne i Herning Husflid, hvor vi har et emne hvert år, den første lørdag i januar i 6 år og en gang i efteråret og igen i februar 2016.

Holdet i Herning Husflid bliver næste gang den13. februar 2016. Emnet dette år bliver påsketing og bånd til LED-lys.. Vi har haft flere emner bl.a. forskellige og anderledes bunde, et med emnet indlægstråde (konturtråd, kædesting og satinbånd) og et andet emne var smykker og Tønderknipling i tykt tråd og flere andre.

Der er ofte en eller to nybegyndere med, så Janne på nu 14 år tager altid med og hjælper de nye med en ekstra hånd.

Jeg tager gerne ud og underviser, hvis I sidder i en kniplegruppe og ønsker dette.

 

 

Tips fra mig:

Prøv et par af disse hjemmesider:

Lokale knipledamer:

Anni Fomsgaard: Anni underviser også og har altid mange projekter i gang:

www.knipleideer.dk

Anni bor kun få km herfra i Handbjerg tæt på Vinderup.

Andre kniplersker:

Gry Hvidbjerg: www.gry-unika.dk

Anette Thomsen: www.kniplekisten.dk

Foreninger og forretninger:

www.knipling-i-danmark.dk

www.kniplings-festival.dk

www.hjerlhede.dk (Husflid - knipling)

www.kniple.dk (er nu oppe at køre igen - marts 2012)

www.sfh-kloeppelspitze.de

www.lace.lacefairy.com

www.ateliermb.com

www.lokk.nl (mange gode henvisninger til organisationer,

museer, leverandør mv.)

Copyright © All Rights Reserved to Lisbeth Burmølle Knudsen