Knipling

 

 

Jeg har fået lavet et skab til mine kniplepinde fra nær og fjern og i august 2011 fik jeg fremstillet endnu et skab til min kniplepinde og den blev færdig til Husflids-festival i Skjern den 29. og 30. oktober 2011.

 

I den er alle mine kniple-ben-pinde. Der er 48 benpinde i skabet, som jeg fik foræret i slutningen af 2004.

 

I oktober 2010 på Husflidsfestivalen fik jeg en mikro benpind af en af de andre udstillere, og han vil lave endnu en til mig. Den er ca. 1 cm lang - så mikro er den, men flot. I oktober 2011 kom han med en mere, så nu er der et par mikro kniplepinde i ben.

 

Derudover er der kniplepinde fra de forskellige udstillinger jeg har været på i bl.a. Viborg og Tønder.

 

Jeg vil komme med ting som vi - mine piger og jeg - har kniplet og vise ting fra mine undervisningshold og fra de udstillinger vi har været med på.

 

Vi var så heldige at være med i en artikel fra medlemsbladet "Husflid nr. 4/2012" fra august 2012. Den omhandlede os "Kniplepigerne fra Vinderup", hvor vi alle 4 og faderen var med. En god artikel, som vi har fået meget respons med. Tak til alle, der har givet lyd herom.

 

Dog manglede der en ting, og at det er Bjert Husflid i Vinderup, hvor jeg underviser igennem nu. Det var jeg ked af ikke kom med. Det er en lille forening men skolelederen Gustav Lind kommer altid forbi holdet både forår og efterår, og selv om han er en "træmand" og "honning-mand" er han altid interesseret i vores kniplerier og meget fasineret af alt det forskellige, der kan laves indenfor knipling i både tynd og tykt garn.

 

Med denne hjemmeside håber jeg, at være med til at sprede inspiration, viden og glæden ved at lave det gamle kulturhistoriske håndværk, som knipling jo er, ud til jer.

Copyright © All Rights Reserved to Lisbeth Burmølle Knudsen